Bloemenpracht en Familietraditie: Mijn Bezoek aan Leekade Orchids

Tijdens mijn meest recente bezoek voor dit blog, bracht ik een bezoek aan Leekade Orchids, een charmante snij-cymbidiumkwekerij gelegen in Bleiswijk. Mede-eigenaar Jacco nam mij mee in de gevarieerde en kleurrijke wereld van de snij-cymbidium, maar ook de  familietraditie die deze bloemenpracht mogelijk maakt.

Een Internationale Bloemenreis: Van Spanje tot Polen, en van Frankrijk tot Italië en Amerika

Leekade Orchids heeft wereldwijde bekendheid verworven voor hun producten. Ook in de Verenigde Staten is de cymbidium-orchidee bijzonder populair, wat te zien is in populaire tv-series zoals Friends en Suits, waar deze prachtige bloem regelmatig deel uitmaakt van het decor. Maar de internationale vraag naar hun orchideeën is ook merkbaar in andere delen van de wereld, zoals recentelijk met een bestelling voor Singapore. Bovendien leidt het Chinese nieuwjaar altijd tot een aanzienlijke toename in de vraag naar hun orchideeën.

Leekade Orchids heeft niet alleen lokaal een goede reputatie opgebouwd, maar heeft ook internationaal naam gemaakt. Met tevreden klanten in landen als Spanje, Polen, Frankrijk, Italië, Portugal en zelfs de Verenigde Staten, is het bewonderenswaardig hoe deze Nederlandse bloemenkwekerij wereldwijd gewaardeerd wordt door een diverse groep liefhebbers van prachtige orchideeën.

Een Vijfjarig Jubileum: Jacco's Erfenis in het Familiebedrijf

Dit jaar markeert het vijfde jaar van Jacco's betrokkenheid bij Leekade Orchids, een familiebedrijf dat gerund wordt door zijn vader, moeder en broer. Een trotse erfgenaam van een traditie die 45 jaar geleden begon met zijn grootvader, ademt Jacco een passie voor orchideeën die diep geworteld is in zijn familiegeschiedenis.
Leekade Orchids staat bekend om zijn prachtige kleinbloemige variëteiten. Het seizoen strekt zich uit van eind juli tot half mei, en het is tijdens deze periode dat de kassen tot leven komen met een explosie van kleuren. Wat de orchideeën extra bijzonder maakt, is hun perfecte houdbaarheid - sommige soorten blijven tot wel 4 weken vers.

〰️

Kansen voor bloemisten: variëteit in Kleur en Grootte

〰️ Kansen voor bloemisten: variëteit in Kleur en Grootte

Met maar liefst 66 verschillende soorten in 8 verschillende kleuren - wit, groen, rood, roze, oranje, bruin, crème en geel - biedt Leekade Orchids een veelzijdig product waarmee bloemisten hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan.

Duurzame Bloemen: Langdurig Plezier met Orchideeën

Een bijzonder kenmerk van Leekade Orchids is de duurzaamheid van hun producten, zo wordt de bloem op koude temperaturen gekweekt. En ook de houdbaarheid deed mij verrassen sommige soorten blijven maar liefst 4 weken op de vaas, en de kwekerij biedt een garantie van 2 weken. Dit maakt de orchideeën niet alleen een lust voor het oog, maar ook een duurzame keuze voor bloemenliefhebbers.

Familietraditie in Bloei: de historie van 1,6 Hectare Orchideeënbloei

 

Met een uitgestrekte kwekerij van 1,6 hectare heeft Leekade Orchids een indrukwekkende variëteit aan bloemen in bloei. Het is een eerbetoon aan de visie en toewijding van Jacco's grootvader, die 45 jaar geleden de grondslag legde voor deze bloeiende onderneming.

Allerzielen en Bloemenherinneringen: Een Bezoek op een Betekenisvol Moment.

Op het moment van mijn bezoek was Leekade Orchids druk in de weer voor Allerzielen, een tijd waarin bloemen een speciale rol spelen bij het herdenken van dierbaren. De kwekerij was gevuld met bloeiende planten klaar om gesneden te worden.

Mijn bezoek aan Leekade Orchids was niet alleen een ontdekkingsreis door de pracht van orchideeën, maar ook een onderdompeling in een familietraditie die gedijt in elke bloem die de kwekerij verlaat. Of je nu een gepassioneerde bloemenliefhebber bent, een creatieve bloemist of gewoon op zoek bent naar een betekenisvolle bloem voor een speciale gelegenheid, Leekade Orchids biedt een bloemenervaring die dieper gaat dan alleen esthetiek - het is een viering van het leven, erfgoed en de schoonheid van de natuur.

Meer weten over Leekade Orchids en hun collectie? https://www.leekade.nl/

Natuurpracht ontmoet kweekkunst: Ontdek mijn betoverende bezoek aan Leekade Orchids in deze video! Verken de kleurrijke bloemenzee en de geheimen achter hun bloeiende succes. Laat je inspireren door de schoonheid van de natuur en de toewijding van deze bijzondere orchideeënkwekerij. Bekijk nu en laat je verwonderen! 🌸🌿 #LeekadeOrchids #Bloemenpracht #NatuurlijkeSchoonheid

Previous
Previous

Betoverende Belevenissen en Bloemenpracht: Mijn Dag op Flora Holland Trade Fair 2023

Next
Next

Dahlia Dreaming