Botanische ontdekkingen in 2023: Een Jaar vol Kleur en Inspiratie

Het afgelopen jaar was een bloemrijk avontuur vol kleur en inspiratie. Terwijl ik terugkijk op mijn maandelijkse blogs, realiseer ik me hoe divers en boeiend mijn reis door de wereld van bloemen, planten en trends is geweest. Laten we samen een laatste blik werpen op de hoogtepunten van mijn blogs van het afgelopen jaar.

 

Amaryllis: Tijdloze Schoonheid en Symboliek

Het jaar begon met een eerbetoon aan de Amaryllis, een bloem die nooit verveelt en altijd symbool heeft gestaan voor schoonheid, trots en vriendschap. Ontdek de veelzijdigheid van de Amaryllis, verkrijgbaar van september tot eind mei, en laat je inspireren door zijn exotische oorsprong en betekenis.

 

Strelitzia: Exotische Vreugde in Je Interieur

Een andere exotische favoriet, de Strelitzia of 'paradijsvogelbloem', voegt een vleugje vrijheid en onsterfelijkheid toe aan je interieur. Ontdek de oorsprong in Zuid-Afrika en de impact van deze bloem op de 'Barbiecore'-trend die felle kleuren en glanzende oppervlakken in de interieurwereld brengt.

 

Marrakech: Betoverende Ervaringen en Inspiratie

In mei schreef ik over mijn bezoek aan Marrakech, waar de levendigheid, creativiteit en geuren van de stad mijn zintuigen prikkelden. En ontdekte ik de inspiratiebronnen, waaronder de beroemde Majorelle-tuin, die mijn eigen stadstuin de bijnaam 'de blauwe tuin' opleverde.

 

Chrysantenmagie bij Deliflor: Kleurrijke Variëteiten en Duurzaamheid

Een bezoek aan Deliflor bracht me naar een kleurrijk paradijs van chrysanten, compleet met een 'Deli Pool Bar'. Hier ontdekte ik de magie van geverfde chrysanten en de duurzaamheidsinspanningen van Deliflor die deze bloemen tot leven brengen.

 

Pluktuin Kweeklust: Natuurlijke Schoonheid Dichtbij Huis

In Lisse ontdekte ik  de natuurlijke schoonheid van Pluktuin Kweeklust, waar enthousiaste eigenaresse Monique haar passie voor bloemen deelt. Een plek waar bezoekers kunnen genieten en plukken te midden van 40 verschillende soorten bloemen in een ontspannen sfeer.

 

Ansu Vanda/Plantea: Een Oase van Kleuren en Geuren

Ansu Vanda/Plantea in Wateringen nam mij mee op tropische reis, waar een oase van kleuren en geuren je omarmt. Ik liet me meevoeren door de weelderige wereld van Vanda's in adembenemende tinten en groene parels waar ik het bestaan niet eens kende.

 

FAM Flower Farm: Vrouwelijke Touch in Bloemen en Duurzaamheid

Tijdens één van de warmste dagen van het jaar ontdekte ik wat FAM Flower Farm zo bijzonder maakt met hun vrouwelijke touch in bloemen en focus op duurzaamheid. Hier ervoer ik de romantiek en het productieproces van bloemen in een sector die vaak door mannen wordt gedomineerd.

 

Leekade Orchids: Internationale Orchideeënbekendheid

Een bezoek aan Leekade Orchids onthulde niet alleen de kleurrijke wereld van snij-cymbidiums, maar ook hun internationale bekendheid. Van de Verenigde Staten tot Singapore, hier ontdekte ik hoe deze Nederlandse kwekerij wereldwijd gewaardeerd wordt.

 

Flora Holland Trade Fair 2023: Inspiratie en Visueel Feest

Mijn jaar eindigde met een bezoek aan de Flora Holland Trade Fair 2023, waar elke hoek een nieuwe verrassing in petto had. Naast allerlei nieuwe ontdekkingen deed ik volop inspiratie op, op deze bruisende beurs.

 

Wat een kleurrijk en inspirerend jaar was het! Mijn blogs hebben me meegenomen op een reis vol bloemen, interieurtrends en persoonlijke ontdekkingen. Ik kijk uit naar nieuwe avonturen en ontdekkingen in het komende jaar!
Ik wens jullie fantastische kerstdagen met de mensen die jullie lief zijn en voor 2024 alle goeds, geluk en gezondheid en ik hoop van harte dat jullie mij ook in 2024 vergezellen tijdens mijn botanische avonturen.

Terwijl we het oude jaar afsluiten, laten we toasten op nieuwe kansen en gelukkige momenten in het komende jaar. Vrolijke kerstdagen en een prachtig nieuwjaar

〰️

Terwijl we het oude jaar afsluiten, laten we toasten op nieuwe kansen en gelukkige momenten in het komende jaar. Vrolijke kerstdagen en een prachtig nieuwjaar 〰️

Lieve groet,
Maarten

Previous
Previous

Van Toscane tot Amerika: internationale rozenpracht bij De Opstal.

Next
Next

Betoverende Belevenissen en Bloemenpracht: Mijn Dag op Flora Holland Trade Fair 2023